Jeanette Burger

Evenement: Grand Tour 2018
98 personen hebben gedoneerd
€7.050,00 van de €5.000,00
14 dagen tot einddatum (01 December 2018)
7.050,00
-2.050,00

Mijn actie!

Via mijn werk bij Activin Wine Group, als brandmanager van het Zuid-Afrikaanse wijnmerk Boschendal, kwam ik een aantal jaren geleden in contact met Orange Babies. Activin/Boschendal sponsort Orange Babies bij vele evenementen waar geld wordt opgehaald voor de projecten van Orange Babies in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika.

Toen ik in februari één van deze projecten in Zuid-Afrika bezocht en de situatie zag en hoorde, kwam dit hard binnen. Het is fantastisch om te zien dat de Community Mothers van Orange Babies, de deuren van haar huisje (Shack) openen om na school kwetsbare- en weeskinderen op te vangen. Iedere moeder heeft 20 tot 25 kinderen onder haar hoede. Deze kinderen krijgen een maaltijd (ter ondersteuning van de hiv medicatie), huiswerkbegeleiding, counseling, sport en spel en een hoop liefde van de moeder.

Het is mooi om te zien dat alle kinderen, dansen, zingen en lachen. Ondanks dat je weet ieder van hen helaas een schrijnend verhaal heeft en de hulp van Orange Babies zo hard nodig heeft.

Tijd voor het echte werk dus.. niet denken maar DOEN! En toen mijn werkgever Activin aanbod mij te helpen, was de beslissing snel gemaakt en heb ik besloten in oktober 10 dagen te gaan mountainbiken in Zuid-Afrika voor Orange Babies. Daar bezoeken we, een groep van 30 personen, de projecten en steken we ook de handen uit de mouwen.

Nee, ik ben ab-so-luut geen fietser.. en kamperen is op z’n zachts gezegd niet mijn hobby, maar ik wil graag iets dóen en heb gezien wat Orange Babies met het geld doet en kan bereiken.

Hier in Nederland maken we ons druk wanneer we in de file staan, welk verjaardagscadeau we iemand geven of waarheen we dit jaar op vakantie zullen gaan. Kinderen die in Nederland opgroeien hebben het zo goed in ons rijke landje en soms mogen we dat allemaal wel eens wat meer beseffen.

Vind jij, net als ik, dat ieder kind recht heeft op een gezonde, leuke en onbezorgde jeugd? Steun mij dan in deze actie en doneer voor Orange Babies. Ieder bedrag is uiteraard meer dan welkom.
Met € 100,- kan een baby HIV-vrij geboren worden en met € 10,- kan er een kind een week gevoed worden.

Alvast enorm bedankt voor je steun en donatie!

Liefs,
Jeanette Burger

PS. Je kunt me voor en tijdens de Fietstour volgen via een blog. Meer info volgt spoedig!

Reacties

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.