Lot Ledeboer-van Heek

Evenement: Grand Tour 2018
105 personen hebben gedoneerd
€7.126,00 van de €5.000,00
16 dagen tot einddatum (30 November 2018)
7.126,00
-2.126,00

Mijn actie!

Soms realiseer je je weer dat je zo gelukkig bent dat het bedje waar je geboren bent in Nederland stond, voor mij alweer 58 jaar geleden. Door mijn dochter die mee werkt aan de PR voor Orange Babies werd ik op deze mooie Stichting gewezen en ben naar de voorlichtingsavond gegaan voor de Grand Tour in Zuid-Afrika 2018. Aanvankelijk stond ik nog een beetje sceptisch tegenover de haalbaarheid van het goede doel en of ik de boodschap naar donateurs zou kunnen overbrengen, tenslotte moet je er echt voor 100% achter staan anders kan je de boodschap niet overdragen.
Op de voorlichtingsavond met een indrukwekkend verhaal van de initiatiefnemer Baba Sylla( lees zijn verhaal op www.orangebabies/oprichters) en een aanstekelijke Fiona Hering( iedereen kan het volhouden, er is een geweldige volgauto) was ik snel om, dit is mooi en ik ga me komend half jaar vol inzetten om zoveel mogelijk geld voor de Orange Babies op te halen!
Dat ga ik doen door vooral veel te koken voor mijn vriendinnen en vrienden, tegen horeca prijzen en de winst is voor de Orange Babies, er gaat dus veel gekookt worden!
Maar ook ga ik iedereen die ik ken hopelijk overtuigen van het doel van de Orange Babies, het bieden van hulp aan hiv-geinfecteerde zwangere vrouwen en te voorkomen dat zij het virus doorgeven aan hun baby's. Met de juiste medicijnen en zorg kan de overdracht van HIV van de zwangere moeders naar 2% worden gereduceerd( ipv 25-48 %). Daarnaast zorgen de Orange Babies voor kwetsbare kinderen die slachtoffer zijn geworden van de gevolgen van de hiv/aids epidemie, zelf hiv besmet zijn of ouders zijn verloren aan het virus. Het werkgebied is in het zuiden van Afrika: Zuid-Afrika, Zambia en Namibiƫ. Hier is de hiv/aidsproblematiek enorm groot en Orange Babies werken hard aan hun ultieme doel: een hiv-vrije samenleving!
De Orange Babies zijn actief met 20 projecten waarin vaak diverse activiteiten
worden gecombineerd. Denk daarbij aan het testen op de hiv-status, het verstrekken van medicatie en voeding, het bieden van onderwijs, onderdak en psychosociale hulp, of het financieel steunen van weeshuizen kraamklinieken.
Nog niet overtuigd? Kijk op orangebabies.nl. Ook voor de verschillende manieren om te doneren.
En nu ga ik koken en trainen! Ik kijk er naar uit de projecten eind oktober/begin november van dichtbij te zien en daar mee te helpen, wat zal dat een mooie ervaring zijn en voldoening geven!
Alvast hartelijk dank voor de donatie, het komt zeer goed terecht!
Lieve groet, Lot!

Reacties

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.