Karin Hekman

Evenement: Grand Tour 2018
16 personen hebben gedoneerd
€650,00 van de €3.250,00
94 dagen tot einddatum (22 Oktober 2018)
650,00
2.600,00

Mijn actie!

Beste vrienden,

Toen ik ongeveer 30 jaar was vroeg ik mijn oma van 80 wat de zin van ons bestaan was. Zij zei: “ Gelukkig zijn mijn kind!….Ieder voor zich en God voor ons allen”. Zij was heel gelovig en ik niet, dus ‘gelukkig zijn’ en ‘ieder voor zich’ bleven over. Deze simplistische versie van het bestaan werkte voor mij erg goed in die tijd.

En nog altijd ben ik erg goed in deze manier van mijn leven invullen en kan ik met recht gelukkig zijn, maar ‘de-ieder-voor-zich’ versie voelt nog steeds oneerlijk.
Want wat als je geen geld hebt en je genoodzaakt bent om jezelf weg te geven in de prostitutie, hiv besmet raakt en dan zwanger wordt? En wat als je als kind geboren wordt terwijl je moeder besmet is met hiv? Hoe oneerlijk is dat? Dan is gelukkig zijn alleen maar een optie als er anderen zijn die iets voor je doen.

Daarom zet ik mij in voor het werk van Orange Babies. Een organisatie die de zorg over deze met hiv besmette zwangere vrouwen op zich neemt en zich ten doel heeft gesteld om een hiv vrije samenleving te creëren.

Als een zwanger vrouw met hiv besmet raakt maar vanaf de 14e week medicatie neemt dan valt het virus in een soort slaapstand, waardoor het niet leidt tot de dodelijke ziekte aids. Het kind wat dan geboren wordt heeft dan een hele grote kans om hiv vrij te zijn. Voor de zekerheid wordt het kind nog een aantal weken na de geboorte medicijnen gegeven. Orange Babies zorgt ervoor dat moeder en kind worden opgevangen, de nodige zorg, medicatie en onderdak krijgen. Uiteraard is het doel om een hiv vrij Afrika te krijgen dus preventie en educatie aldaar spelen een grote rol. Zie www.orangebabies.nl

“Gelukkig zijn” wil iedereen. “Ieder voor zich” zou alleen kunnen werken als je de mazzel hebt om gezond te zijn en in een rijk en veilig land kunt leven. Mijn lieve omaatje had haar hoop voor een betere wereld bij ‘Onze Lieve Heer’ neergelegd.

Laten wij ons hart openen en onze portemonnee ?
Want Orange Babies heeft geld nodig om haar werkt te kunnen uitvoeren.

Voor 5 euro kan een kind een week lang eten
Voor 15 euro kan een kind een half jaar naar school
Voor 100 euro red je een kind!!!!!

Reacties

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

Mijn sponsoren