Karin Hekman

Evenement: Grand Tour 2018
57 persons have donated
€3.780,00 of the €3.250,00
51 days until end date (01 December 2018)
3.780,00
-530,00

My event!

Beste Vrienden,

Van 25-10 tot 4-11 ben ik met Orange Babies meegeweest naar Zuid Afrika. Met een groep van 30 personen hebben we projecten bezocht en gefietst. Het was een indrukwekkende ervaring. Een reis wil ik het niet noemen, omdat ik het dan te kort doe. We hebben ervaren hoe onschuldige kinderen, die hun wieg hebben staan in een township, zo een uitzichtloos bestaan hebben. Zeker als ze met HIV besmet zijn is er geen enkele kans op een toekomst. De lokale community mothers screent deze wijken op deze kwetsbare kinderen en zorgt dat ze worden opgenomen in de projecten, zodat ze eten en medicatie kunnen krijgen. Moeders hebben veel kinderen en als ze zelf ziek worden staan de kinderen er alleen voor. Vaders zijn ├╝berhaupt niet in beeld. Tijdens de dagopvang van Orange Babies Projecten krijgen ze onderwijs over hygiene, hoe ze weerbaar worden en hun lijf kunnen beschermen tegen misbruik middels zang en spel. Er wordt hen een veilige omgeving aangeboden zodat ze kunnen leren en ontwikkelen. Maar ze leren ook Engels en tijdsbesef.
Het was indrukwekkend om te zien dat er ogenschijnlijke blijdschap en vrolijkheid is, terwijl er een keiharde confrontatie met de werkelijkheid aan ten grondslag ligt.

Laten wij ons hart openen en onze portemonnee ?
Want Orange Babies heeft geld nodig om dit zinvolle werk te kunnen uitvoeren. Wie eenmaal het verschil heeft gezien tussen een lach van een kind dat in een veilige omgeving wordt opgevangen en een uitzichtloze blik van het kind wat dit niet heeft snapt direct de noodzaak van dit goede doel.

Wil jij ook een lach op een kindergezicht toveren? Steun dan Orange Babies!!

Voor 10 euro kan een kind een week lang eten. Eten is nodig voor de werking van de medicatie. In het weekend zijn ze thuis en nemen sommigen hun medicatie in met kiezels omdat er geen eten thuis is.

Voor 50 euro kan een kind een half jaar naar school. Educatie is de basis voor ontwikkeling van deze kinderen zodat ze een toekomst tegemoet kunnen gaan.

Voor 100 euro red je een kind!!!!! Dat geboren kan worden zonder HIV en kan opgroeien tot een mens met kansen en een toekomst.

Reactions

Accept the cookies to show this content.

Mijn sponsoren